Innsamlingsaksjonene og turene

TROMS RUNDT - 2018


Troms Rundt var den første turen som ble gått i ekte turforliv-ånd, og var en urban ekspedisjon til fots gjennom alle de 24 daværende kommunene i Troms Fylke. Turen tok 52 dager, ble på omtrent 965 km. Over 220 000 kroner ble samlet inn til Kreftforenigen.


Det var her det hele startet, og Linas Hauge grunnla det som skulle bli til det vi i dag kjenner som turforliv. Jula 2017 ble hans tante, Grethe Hanssen, diagnostisert med kreft, og skarve 3 uker senere døde hun av sykdommen. Hjelpesløsheten som familien følte på den jula var enorm, ettersom det var ingenting de kunne gjøre. Det var ut av denne hjelpesløsheta at turforliv ble født. Linas bestemte seg for å slå to fluer i ett smekk, og samle inn penger til Kreftforeningen ved å gå en lengre tur, helst noe som ikke hadde blitt gjort før. Han fant ut at ingen hadde gått gjennom alle kommunene i Troms før, så valget ble enkelt. 18. Mai startet han å gå fra Burfjord, Kvænangen kommune med en tung sekk og blikket vendt fremover. 9. Juli kom han frem i Hansnes, Karlsøy kommune, med en sekk full av erfaringer, håp for fremtiden og midler til Kreftforeningen. Turforliv var kommet for å bli.

TIL TOPPS MOT KREFT - 2019


På gåturen rundt hele Troms fylke fikk Linas høre mange historier om kreft, sykdommen og pårørende, men det var spesielt historiene om barn med kreft som satte sine spor. Derfor bestemte han seg for at turforliv skulle samle inn penger til Barnekreftforeningen i 2019, og han satte seg et mål å gå 25000 høydemeter på 15 dager.


Prosjektet ble ikke enkelt. Litt over en måned før prosjektstart så ble bestefaren til Linas, Asle Hanssen, syk med kreft og døde, og hjelpesløsheten satte igjen sine dype og smertefulle spor. Engasjementet og motivasjonen til å drive turforliv fremover ble enda større, og det ble bestemt at det skulle gås en tur i 2020 til ære for han. I tillegg så vrikket Linas ankelen ganske heftig cirka 5 uker før prosjektstart, og dette skulle prege han gjennom hele prosjektet.


Selv om målet på 25000 tusen høydemeter ikke ble fullført, så ble det på cirka to uker gått 19000 høydemeter. 46 930,- ble samlet inn ti Barnekreftforeningen. På omtrent halvparten av turene ble Kent David Pedersen med. Turforliv var ikke bare én person lengre.


Link til kart med fjellene som ble besteget: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1blpStDumjGIiQg-AmiDouOMs3ZfSi86x&usp=sharing

ØYRIKET PÅ LANGS - 2020


Da Asle Hanssen, bestefaren til Linas, døde av kreft i 2019, bestemte Linas seg for at han skulle gå en tur i 2020 gjennom alle kommunene i Lofoten og Vesterålen, til ære for Asle og datteren hans Grethe, som døde av kreft i 2018.


Turen startet på Røstlandet den første juli, og 32 dager og 635 km senere befant Linas seg på rutens endestasjon, Andenes. Han hadde hatt selskap av venner på godt over halvparten av turen, den første uken av Ingvild Sørensen og den andre uken av Aksel Njaa. Sommeren 2020 var særdeles spesielt med korona og mye tørt og varmt vær, men dette stoppet ikke turforliv. Det ble samlet inn litt over 128000,- på turen.

NORDMARKA PÅ LANGS - 2020


Den 10. oktober, bare noen få måneder etter Øyriket på langs, så sprang en herlig gjeng på 7 stykk gjennom hele Nordmarka, fra Roa i nord til Rikshospitalet i sør. Det var et ufyselig vær med regn og gjørme, men gjengen klarte å løpe 52 km for en god sak. Før og under turen ble det samlet inn litt over 36000,- kroner til Kreftforeningen.

GRENSEMARSJEN - 2021


Sommeren 2021 returnerte de gamle grensejegerene Aksel og Linas til kjente trakter, og gikk hele den Norsk-Russiske grensen fra sør til nord for kreftsaken. På 12 dager ble 267 km tilbakelagt både på asfalt, i mark og skog og på fjellet. En mini-dokumentar fra turen er i produksjon. På turen ble det samlet inn 31780,- til Kreftforeningen.

HARDANGERVIDDA

PÅ LANGS - 2022MASSIV - 2022ULTRA - 2023